2010


Jag vet inte om 2010 har varit ett så minnesvärt år. Känns som att det mesta har varit ganska meningslöst haha. Men snart börjar iallfall ett nytt år, och förhoppningsvis blir det året lite mer minnesvärt!

En del bra minnen har jag förstås ändå och några av de bästa är väl de här nedan!





Tokio Hotel-konserten i Mars. Helt underbar förstås! Tror aldrig jag gråtit så mkt som jag gjorde då. Och jag som förut tyckte det var konstigt att folk grät på konserter, haha. Känner mig fortfarande lite känslosam när jag kollar tillbaka på videor och bilder från konserten.






Spanien förstås, mkt trevligt! Blanes och Barcelona, åker gärna dit igen.






En av de bästa händelserna var också att jag köpte min iphone, haha! Förstår inte hur jag kunnat leva utan en förut. Det känns lite som att det är den som är meningen med livet ;)



Nu känner jag mig redo för ett nytt år iallfall! Gott nytt år!!


Juldagen


Jag har och har haft väldigt tråkigt idag. Har typ inte lust att göra nåt, men ändå så vill jag göra nåt. Just idag känns allt väldigt tråkigt. Förutom då att jag åkt långfärdsskridskor idag, vilket var najjs. Måste göra det oftare.

Julafton igår var iallfall mkt trevlig. God mat för att vara julmat (jag åt potatissallad och hemgjorda vegetariska köttbullar, mkt bättre än vanlig julmat!) och jag är nöjd med mina julklappar.

Några bilder från igår:



Sessan vaktar julklapparna




Hatar den här tomten, den är så läskig. Tycker den är så lik Michael Jackson.




Har man inte tillreckligt med spelpjäser, får man hitta nåt annat...



Anti-jul?


Väldigt dålig uppdatering, jag har inte varit inne på datorn på ett tag.
Idag är jag extremt uttråkad. Det enda jag gjort idag är typ sett på tv, varit ute med sessan, spelat iphonespel och målat naglarna. Kanske blir att se någon film elr nåt senare, om jag inte kommer på nåt annat.

Av någon anledning känner jag mig lite anti-jul i år. Saker som tyder på det:

- Jag vill inte ha några julsaker hemma
- Jag tycker inte om julfilmer
- Jag gillar inte julmusik
- Jag önskar mig inget iår
- Jag gillar inte julmat
- Jag skippar väldigt gärna julen och åker utomlands istället
- Jag vill inte ha någon julgran

Säkert något mer också, kommer inte på nu. Fast det kan ju hända att jag "hittat på" att jag tycker så om en del saker, haha. I vilket fall som helst ska det ändå bli trevligt med julafton imorgon!
GOD JUL!

!


4:e advent


Jag känner mig ganska duktig, i fredags bakade jag pepparkakor, och idag har jag (inte helt själv) gjort både kola och knäck! Okej jag hjälpte inte till så mkt med knäcken, förutom att jag hackade mandel, men jag känner mig ändå väldigt duktig!

Mina kusiner + moster bilade idag från sthlm, de ska stanna till den 25. Alltid trevligt! Jag tror inte de har kommit fram än, men borde vara framme snart.



freedag

Jag hade först tänkt göra detta till ett klagoinlägg eftersom jag var på så dåligt humör och hade haft en dålig dag, men det är kanske inte så kul. Så nu ska jag försöka vara lite positiv, det är så mkt trevligare! Jag har ju trots allt jullov nu (tror jag. Har ingen aning om jag har nåt på måndag och vet inte alls vad isånafall.).

Har haft endast en lektion idag. Jag hade tänkt se julkantatet och lärarrocken också, men då skulle jag behöva vänta så länge, så jag orkade inte.

Eftersom jag slutade så tidigt, så fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle laga lunch till mig själv. Det blev seriöst INTE gott. Det gör jag aldrig om. Jag borde verkligen ta och lära mig laga mat. Inte för att det kanske var mina matlagningskunskaper det var fel på, utan mer att maten inte var god helt enkelt, men ändå...!

Jag har däremot bakat pepparkakor idag. Det är jag lite bättre på iallafall!


Jag har hittat den!


Japp, jag har lyckats hitta den där jullåten! Den heter tydligen "Gå inte förbi", och har en HELT annan text än den vi sjöng. Fin är den iallafall!




Torsdag


Har typ inte haft några lektioner idag, har alltså varit hemma hela dagen.

Sitter och spelar, sjunger och kollar igenom "mina låtar"-mappen som jag har på datorn. Har tydligen 20 påbörjade låtprojekt, men endast 6 st är helt klara, haha. Snacka om att jag är perfektionist... Inte bra!

Onsdag


Idag var vi på Quality Hotel och sjöng några jullåtar, som vi ganska snabbt hade övat in. Det gick ganska bra faktiskt, specielt men tanke på att vi inte tränat så mkt. Innan vi sjöng så fick vi också äta gratis lunch där. De serverade lax, vilke inte var helt fel! Sen hade jag prov, och det gick helt okej. Jag borde klarat det tycker jag :)

Jag brukar vanligtvis inte vara så förtjust i jullåtar, men en av de som vi sjöng är faktiskt riktigt fin. Hade aldrig hört den förrän igår. Den heter Julnatt, dock kan det inte vara originalnamnet eftersom det är en irländsk psalm(eller vad kallas det?) från 700-talet. Försökte hitta den igår på nätet, men hittade ingenting. Har kollat youtube, spotify och google. Ingenting! Den låten har iallafall typ blivit min favoritjullåt! 

Ska snart bege mig till gymmet, var ett tag sen jag tränade på "riktigt".

Här är en annan jullåt som Darin sjöng under luciafirandet i SVT. Tyvärr inte så bra ljud, men han sjunger den så sjukt fint!

Tisdag

Har tagit en paus från pluggandet nu, men ska snart plugga lite igen innan kl 21 för då ska jag självklart se Desperate Housewives. Det är inte så mkt att plugga och inte särskilt svårt, så jag tycker jag borde klara provet imorgon!

Idag har jag + några till tränat in några låtar vi ska sjunga imorgon på Quality Hotel. Får se hur de går, vi har inte hunnit träna så mkt.


Lucia

Nej, det blev inget Lucia för mig. Borde kanske varit med, men jag hade inga kläder. Nu spelar det ingen roll iallafall, gjort är gjort!

Ska försöka sätta igång att plugga nu, prov onsdag om popkonst, abstrakt expressionism mm.
Sen kl 20:00 ska jag se Top Model.



I've got the devil on my shoulder


Jag ÄLSKAR Billy Talent. De är så sjukt bra så jag vill typ gråta. Det skulle vara så nice att se dem live. De spelade ju i sverige typ i februari, men tyvärr hade jag inte insett hur bra de var då. Men nästa gång de kommer till Sverige måste jag gå.





Okej, jag är faktiskt trött nu när kl är 00:01 fast jag vaknade så sent, men kommer säkert bli pigg igen när jag väl ska sova. I vilket fall som helst kanske jag borde försöka sova snart.

3e advent

Jag steg upp alldeles för sent idag, det var inte alls meningen. Jag vaknade halv 2 (!!!) Jag som tycker 12 är väldigt sent. Sist jag sov så länge var säkert fleera år sen. Kommer ha svårt att sova sen.

Har inte hunnit (orkat) göra så mkt idag, förutom Nutida konst-uppgiften som handlade om att man skulle skriva om ett offentligt konstverk. Jag skrev om silverträdet som står vid trappan utanför kulturens hus. Dock tycker jag inte det är så jättelikt ett träd, liknar mer en gigantisk broccoli (broccoli är ju i och för sig lite likt ett träd). Skönt att ha gjort klart den! Nu är det bara ett prov kvar, sen kan jag ta det lugnt!


Silverträdet




Lördag

Var och tränade på gymmet idag, vilket jag inte alls borde gjort. Kände direkt när jag började crosstraina att det inte kändes bra. Så jag försökte ta det väldigt lugnt och körde mest styrke istället för kondition. Jag är tydligen inte så frisk som jag trodde.

Jag MÅSTE förövrigt boka tid för klippning så snart som möjligt. Det är typ akut, mitt hår ser förjävligt ut. Det var alldeles för längesen jag klippte mig.

Borde verkligen försöka ta tag i pluggandet också, men har inte alls orkat. Jag känner mig såå omotiverad och skoltrött. Men det är ju bara en vecka kvar nu så det ska jag väl försöka klara av.


Freitag!

thank god it's friday! Bara en vecka kvar sen!

Det var typ jättekallt idag(det är det i och för sig alltid nuförtiden men...), och hade inte alls lust att gå ut. Men hade ganska mkt kläder så frös nte så mkt. Däremot fryser jag ALLTID inne i skolan, så jävla kallt det är. Spelar ingen roll om det är vinter eller sommar, det är ändå lika jävla kallt hur mkt kläder man än har på sig. Fattar inte hur folk kan gå runt med typ T-shirt/linne. GALET.

Har iallfall haft uppspel på ensemblen idag, det gick väl helt ok. Sen luciarep, vilket var jobbigt, hade inte alls lust med det just då. Kan inte ens alla låtar, och det är på måndag. Har inte heller nån sån där luciaklänning. Får försöka fixa det..

Det hade varit sjukt skönt att åka utomlands till nåt varmt ställe nu i vinter. Det skulle jag behöva känner jag. TIlls vidare får jag nöja mig med bastun (vilket inte är helt fel ändå).



 

torsdag.

Mår mkt bättre idag än i tisdags, men min röst är inte på topp. Vi hade "uppspelning" av musikalgrejen och det gick väl ok. Men låten vi spelade gick ganska mkt för fort, så jag som inte är van att spela bas, tyckte det var lite svårt att hänga med ibland. Hoppas det inte lät förjävligt.

Men nu ska jag spela gitarr och sjunga(samtidigt som jag kollar på top model), även fast min röst inte är bra just nu. Kan inte låta bli!

Tisdag.

Känner mig inte helt frisk idag. Funderade imorse på att inte alls gå till skolan, men hade bara en "riktig" lektion så jag gick ändå. Tanken var ju att åka till gymmet idag, men får ta det en annan dag. Men troligtvis är det nog bättre imorgon, så jag ska försöka ta mig till skolan då iallafall.
Nu ska jag iallafall fortsätta se Desperate Housewives, och sen blir det direkt sängen.


Måndag.


Jag har haft engelskaprov idag. Hade knappt pluggat nåt alls, men det gick väldigt bra ändå faktiskt. Och hörövningen var jättelätt, jag som annars brukar ha lite svårt för just hörövningar.

Efter skolan har jag hunnit med ett besök på både Swedbank och nordea. Jag var också på telia och köpte ett skydd till min iphone. Behövde inte betala så mkt eftersom att jag (egentligen min bror) hade 200kr rabatt där.

Nu ska jag strax sova. Är sjukt trött och har varit det hela dagen.
GODNATT


Harry Potter och dödsrelikerna del 1

Nu har jag ÄNTLIGEN sett den! Jag vet inte varför jag varit så seg med att se den, det var ju ganska längesen den hade premiär, men nu har jag iallafall sett den. Jag tyckte den var braa, men nu när man sett första delen så vill man ju genast se andra. Tyvärr har den ju inte premiär förrän till sommarn, jag vill se NU.


Photoshop

Hittade en skiva med en gammal version av photoshop och installerade den. Det är ganska mycket jag inte förstår, men jag typ bara chansar och provar och ser vad som händer. Men jag VILL och SKA bli bättre på det! 


Testbild
 

Grenade

Älskar denna låt! Gillade den direkt första gången jag hörde den, och nu vill jag lyssna på den igeeen och igeeen..





Torsdagar har jag kort dag, och slutar vid lunch, men av nån anledning tycker jag ändå att torsdagar är ganska jobbiga haha. Vet inte varför. Det är nästan som om jag har blivit lite bortskämd jämfört med tidigare år. Då tyckte jag det var jättejobbigt att gå till 17:00. Men nu tycker jag det är jättejobigt om jag slutar typ 14-15.

Torsdag = träningsdag. Det blir alltså gymmet snart!

Är vi muslimer?

Alla andra på våran gata har en massa ljusslinger i trädgården, och ljusstakar och julstjärnor som lyser i fönstret. Men när man kollar på vårat hus så ser man inga ljusslingor, ingen ljusstake eller stjärna i fönstret. Vi har ingenting, det är bara mörkt och tråkigt. Det ser typ ut som om vi är muslimer. För dom firar inte jul va?
Jag borde kanske ta och köpa nån stjärna eller något, men jag har inte lust att gå själv att kolla eftersom jag har sån beslutsångest. Såå nej vi kommer nog inte få någon ljusslinga, ljusstake eller stjärna iår. Men jag ska försöka fira jul iallfall! :)


Heartbeats

Sitter just nu och tränar på en ny låt jag lärt mig på gitarr, Heartbeats. Den är nog inte så svår egentligen, måste bara få in själva rytmen så jag kan spela den lika snabbt som Jose Gonzales gör. Dock måste man stämma om 2 strängar när man ska spela, vilket är lite jobbigt.




RSS 2.0